Studeren met Jeroen Doomernik

– Centrum voor de Kunsten de Nieuwe Veste Breda (trompet en improvisatie)
– Jazzworkshops
– Bandcoaching
– Bigband gastdirigent
– Luistercursus ‘Jazz Onder ’t Mes’
– Privé lessen TILT (Theorie, Improviseren, Lezen en Techniek)

Luistercursus ‘Jazz Onder Het Mes’

New Orleans 1920, de sfeer van rokerige cafeetjes en swingende noten die wereldwijd enorme invloed hebben op de muziek. Jazz ontstaat uit een veelheid van muzikale en culturele achtergronden zoals de blues en ragtime……en Jeroen Doomernik vertelt- maar laat bovenal horen – over zijn fascinatie, opent ogen en oren over wat hem zo diep van binnen raakt. Tijdens deze workshop behandeld hij in grote lijnen de ontwikkeling in de jazz van de 20ste eeuw en de gevolgen daarvan die doorklinken in de hedendaagse muziek. De luistercursus is uitermate geschikt voor mensen die de klok hebben horen luiden, maar niet precies weten waar de klepel hangt. Tijdens de bijeenkomsten is er ruim aandacht voor vragen en suggesties van deelnemers.

TILT!

Dit staat voor: Theorie, Improvisatie, Lezen enTechniek

Een lesprogramma voor gevorderde instrumentalisten (blazers) waarin men te maken krijgt met facetten die gericht zijn op het musiceren in ‘live’ situaties als: bigbands, jazzcombo’s, jazzsessies, latin- en popbands etc.

Voor de één kan dit een eerste ‘stap voor stap’ kennismaking zijn, voor de ander juist weer geschikt voor het verder ontwikkelen van bijvoorbeeld improvisatietechnieken. Aan bod komen o.a. zaken als theorie en akkoordenleer, lezen met opvatting (timing) en improviseren; van eenvoudige bluesschema’s tot complexere akkoordprogressies in een breed idioom. TILT! Is uitermate geschikt voor ambitieuze leerlingen als springplank naar het conservatorium Lichte Muziek of Rockaccademie, of juist als aanvulling voor een klassiek gerichte leerling. Uiteraard is de cursus ook voor nieuwsgierigen die ‘de klok hebben horen luiden maar nog niet weten waar de klepel hangt’.

Jazzworkshop

Bij Jeroen’s Jazzworkshops gaan leren en speelplezier hand in hand. Hij behandeld jazz in de ruimste zin van het woord. Dat kan bijvoorbeeld zijn: mainstream, cooljazz, bebop, hardbop, freejazz, enz., maar ook andere stijlen die typische jazzinvloeden met zich meedragen zoals bossanova, funk en soul-jazz of misschien juist de eigentijdse geïmproviseerde jazzmuziek. Aan de hand van leuke arrangementen van goed speelbare stukken komen diverse aspecten van (jazz)improvisatie en samenspel aan de orde en worden praktische en theoretische handvaten aangereikt om de kunst van het improviseren te verbeteren. Zo komt aan de orde; ritme, harmonie, melodie en vorm, maar ook op timing, frasering, intonatie, klank en dynamiek. Alle instrumenten zijn welkom. Het goed kunnen lezen van noten en enige speelvaardigheid is gewenst.

Jeroen is een enthousiaste workshopleider met een ruime ervaring in het organiseren en leiden van jazzworkshops.
waaronder o.a. Buitenkunst www.buitenkunst.nl, Jazzwerkplaats, Sju Jazzpodium, Stichting Jazz Rotterdam, SLIM Maastricht en Venlo en op vele andere plaatsen in het land.

De Nieuwe Veste

De Nieuwe Veste is het Centrum voor de Kunsten in het centrum van Breda.
Jeroen is hier de trompetdocent voor jazz- en aanverwante lichte muziekstijlen.

www.nieuweveste.nl