SteamTeam

SteamTeam heeft patent op E-bop, ofwel Expressive, Energetic, Explosive jazz, een door de groep zelf ontwikkelde speelse variant op de hardbop. Kenmerkend is de open benadering van de vrije jazz gecombineerd met een gezonde dosis Nederlandse humor. Een smakelijke combinatie van ouderwets en modern!

De titel van het nieuwe project ‘Silver Revelations’ is niet zomaar gekozen. ‘Silver’ verwijst naar de levende jazzlegende Horace Silver, een grote inspiratiebron voor SteamTeam. In hun rol als Dutch Jazz Messengers bieden ze hem bij wijze van cadeau een aantal nieuwe composities aan. Tegelijkertijd viert het kwintet zelf dat ze dit seizoen al vijfentwintig jaar in dezelfde samenstelling E-bop spelen.
Een ‘silver’ jubileumjaar! En ‘Revelations’? Door zo lang samen muziek te maken, heeft the spirit of jazz zich binnen het SteamTeam volledig geopenbaard. De jaren zestig jazz van Horace Silver and the Jazz Messengers bestaat alleen nog op vinyl. Het SteamTeam is meer (a)live dan ooit!

Jeroen Doomernik – trompet en flugelhorn Peter Ennen – tenorsax Ludo Doomernik – piano Ruud Hendriks – contrabas Pieter Bast – drums

www.steamteam.nl