TOONZAAL

Jeroen Doomernik is sinds 2003 verantwoordelijk voor de jazz- en wereldmuziekprogrammering van Muziekcentrum de Toonzaal in ‘s-Hertogenbosch.

Muziekcentrum De Toonzaal is een kleine, sfeervolle concertzaal die gehuisvest is in een oude Bossche synagoge. Sinds 2005 wordt onder de naam Muziekcentrum De Toonzaal klassieke en actuele muziek, jazz en wereldmuziek uitgevoerd.
Muziekcentrum De Toonzaal programmeert actueel, onderscheidend, met onderlinge verbanden en met een hoogwaardig niveau. Diversiteit is het handelsmerk: jaarlijks vinden circa 120 concerten plaats waarin alle klassieke stijlen aan bod komen, maar ook hedendaagse muziek, jazz, wereldmuziek, kinder- en lunchconcerten. Muziekcentrum De Toonzaal behoort, mede vanwege zijn intieme sfeer en prachtige akoestiek, ook voor topensembles en -musici tot een van de meest favoriete podia in Nederland.Een afwisselende programmering zorgt automatisch voor een zeer gevarieerd publiek. De uitstraling van de zaal, de passie van de musici en de samenkomst met andere muziekliefhebbers maakt Muziekcentrum De Toonzaal tot een geliefde locatie voor jong en oud.
Behalve als concertpodium is Muziekcentrum De Toonzaal ook een werk- en productieplaats; een plek voor uitvoerende musici en componisten.
Als producent biedt De Toonzaal niet alleen plaats aan initiatieven van componisten en ensembles; ook op eigen initiatief worden projecten ontwikkeld. Dit uit zich vooral in genreoverstijgende producties, waarbij meerdere disciplines betrokken zijn. Vanwege de kernpodiumfunctie van Muziekcentrum De Toonzaal is de actuele en geïmproviseerde muziek hierbij meestal de basis. Uitgangspunt is dat de producties een substantiële bijdrage leveren aan de kwaliteit van het aanbod in Nederland. Daarbij is het spectrum aan genres en periodes even breed als het artistiek profiel.

www.detoonzaal.nl

JAZZWERKPLAATS

Sinds 1992 heeft Jeroen Doomernik de artistieke leiding van de door hem opgerichte stichting Jazzwerkplaats Den Bosch.

Jazzwerkplaats Den Bosch zet zich actief in voor de promotie van jazz en geïmproviseerde muziek en is al 20 jaar toonaangevend in het organiseren van workshops, concerten, schoolprojecten en sessies in de regio ’s-Hertogenbosch.

www.jazzwerkplaats.nl

Eerdere producties

TivoliVredenburg /Cloud Nine

Het gloednieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg opende na een lange verbouwing in juni 2014 haar deuren. Ook de jazzmuziek kreeg daardoor uiteindelijk weer een eigen plaats in Utrecht. Voor het openingsseizoen 2014 / 2015 werd Jeroen gevraagd om als gastprogrammeur alle jazzseries samen te stellen.

lees het interview met Jeroen in de brochure van seizoen 2014/2015 tivolivredenburg
tivolivredenburg-interview

www.tivolivredenburg.nl

VPRO ToneJazz Festival

Vanaf 2008 tot 2014 was Jeroen samen met radio-programmamaker Vera Vingerhoeds verantwoordelijk voor het VPRO ToneJazz Festival.
Een vierdaagse avontuurlijke jazz programmering in Muziekcentrum de Toonzaal met louter bekende nationale en internationale jazz-coryfeeën.
Deze samenwerking startte al eerder (vanaf 1997) daar beiden het programma samenstelde voor de concerten tijdens Jazz In Duketown in Muziekcentrum de Toonzaal. Vera en Jeroen besloten om naast het bestaande festival een eigen avontuurlijkere programmering neer te zetten met een eigen identiteit. De concerten werden live opgenomen en uitgezonden door VPRO Jazzradio.

Jazz op Festival Boulevard

De ‘Boom Boom Room’ was van 2008 tot 2013 dé jazzclub van Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.

Het was een avontuurlijke MuziekLab waarbij gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse jazzmusici voor een dag aan elkaar gekoppeld werden om uiteindelijk een eenmalig concert te geven.
Een gewaagde en uitdagende samenstelling van muzikanten die nog nooit eerder samen op het podium hebben stonden zorgde voor extreem mooie pareltjes.

www.festivalboulevard.nl

Jazz In Duketown

Festival programmeur van 1997 tot 2004.
Tot op heden nog steeds betrokken als programmeur voor de concerten in Muziekcentrum de Toonzaal tijdens het festival.

www.jazzinduketown.nl

Bigband Meeting Brabant

initiatiefnemer, programmering en organisatie
Meerdere edities kende Bigband Meeting Brabant tussen 1995 en 2005. In samenwerking met de Stichting Bosch Bigband Collectief verzorgden meerdere gerenommeerde (Brabantse) bigbands op podia in ‘s-Hertogenbosch even zoveel concerten van ongeveer een uur. Het betrof een selectie uit de talrijke bigbands waar Brabant rijk aan is. Dit betekende dat er alleen al 200 à 300 muzikanten aan deze muzikale happening deelnamen, zowel amateurs als professionals.
De opzet van deze Bigband Meeting Brabant was tweeledig. Het publiek kreeg de unieke gelegenheid om in vrij kort tijdsbestek kennis te nemen van de kwaliteiten en diversiteiten van de bigband muziek.
Aan de andere kant was het vooral een ontmoeting van muzikanten waarbij kennismaking met elkaar en vooral elkanders repertoire centraal stond.